Ge kärlek till Kumla i Jul

Livet är tufft för många, speciellt för barn runt jul.
Var med och visa kärlek genom att skänka en kasse julmat till
Kumlabor som behöver det.

ICA Maxi och Pingstkyrkan ger dig möjlighet att ge julmat till behövande i Kumla i jul.

På Magnus Winges ICA Maxi Kumla initiativ, ges i år möjlighet till alla Kumlabor och Maxi-kunder att visa kärlek till Kumlabor som har det tufft, genom att ge en kasse med julmat.

Sedan flera år packar ICA Maxi kassar med julmat som Pingstkyrkan förmedlar till behövande. Kassarna sponsras av ICA Maxi och Pingstkyrkan, men nu får fler chansen att göra något bra för andra i jultid.

”Man vill gärna tro att barnfattigdom inte finns, men det gör den!” säger Christina Mattisson, diakon, ansvarig för Ung & Trygg Kumla.

Christina Mattisson och Ulrika Johansson, ansvarig för LP - Pingstkyrkans arbete bland missbrukare, möter varje vecka människor som av många olika orsaker hamnat i en situation där mat är en bristvara.

I kassan på ICA Maxi kan man ”köpa” en julkasse för fyra alternativt en person som sedan förmedlas av Pingstkyrkan strax innan julafton. ICA Maxi gör ingen vinst på dessa kassar utan de säljs till ett inköpspris.

Blir det pengar över i denna julinsamling så kommer dessa att användas till en vardagsmatkasse till behövande under våren.

Julkasse-insamlingen pågår till 2023-12-15.


Köp en kasse Julmat till en familj som behöver det i jul!

Betala till Pingstkyrkan

Swish 123 515 73 00
eller
Bankgiro 606-1881

450kr räcker till 4 personer
115kr räcker till 1 person

Skriv "Julkasse" i meddelandefältet

ImageImage