Glad Påsk!

Ingen har kunnat undgå terrorattentatet i Stockholm förra fredagen då 4st dog och flera skadades. Vi blir omskakade när sådan terror drabbar vårt land. Två dagar senare i en annan del av världen, i Egypten, så skedde terrorangrepp på två olika platser i kyrkor där många samlats för att fira Palmsöndagsgudstjänst. 44 människor dog och många skadades.

Vi lever i en orolig tid i en orolig värld. Jesus talar om att det i den sista tiden ska vara oroligt, att människor ska tappa andan av skräck i väntan på det som ska drabba världen. Men mitt i allt så finns det ett hopp om att Jesus ska komma tillbaka och upprätta hela världen med en ny himmel och en ny jord. Därför ska vi inte gripas av fruktan och rädsla vad som händer och sker utan vi ska istället räta på oss för befrielsen närmar sig (Matt 21)

Nu är det Påskvecka. Vi är liksom i centrum av kristen tro, vad allt handlar om, hur Jesus gick lidandets väg, dog på ett kors, uppstod på tredje dagen. Allt handlar om Guds kärlek och vilja att rädda världen, dig och mig. Jesus kom för att ge oss liv. Påsken handlar om hopp, om ett nytt rike som bryter fram, Guds rike. En dag kommer allt mörker o djävulskap för alltid förpassas dit det hör hemma. Gud ska då helt och fullt regera över hela jorden.

Redan nu får vi del av detta rike när vi säger Ja till Jesus då vår synd blir förlåten och vi blir Guds barn.Jag önskar dig verkligen en Glad Påsk och att du ska få uppleva hur du får fyllas av glädje, tacksamhet över att få vara Guds barn.

/Tomas Höglund