För alla som går i 8:an eller 9:an

Kallar du dig kristen? ateist? tveksam? Eller har du aldrig funderat över tro? Bra! Då platsar du på konfan! Under ett år kommer vi tillsammans ställa svåra frågor, läsa bibeln och lyssna på undervisning kopplad till livet med Jesus – men också fika, hänga och få chansen att växa i de vi är.


Q & A

Vad går konfan ut på?
Konfan går ut på att få kunskap om Gud, bibeln och den kristna tron – men också att lära känna nya vänner och växa i de vi är. Vi övar på att läsa bibeln tillsammans och lyssna på föredrag, men också lägga tid på samtal, gemenskap och reflektion.

Måste jag vara kristen eller döpt för att få gå konfan?
Nej. Alla är välkomna oavsett bakgrund och förkunskaper! Konfan avslutas inte med en bekräftelse av dopet – som i exempelvis luthersk tradition – utan går ut på att lära sig mer och få verktyg inför framtiden. Vill man döpa sig i slutet av konfaåret som ett tecken på sin tro får man självklart göra det. Detta pratar vi mer om på vårterminen.

Hur ser en konfakväll ut?
Kvällarna inledas med en gemenskapsbyggande aktivitet. Efter det får vi lyssna på ett kort föredrag och sedan samtal i grupper. Därefter  ett kort bibelstudium och slutligen fika tillsammans och prata om livet i allmänhet.

Vilken kyrka ska jag anmäla mig genom?
Den du är aktiv i eller själv upplever att du hör till. Om du inte tillhör någon av våra kyrkor så välj den som du har flest kompisar i eller välj den som ligger närmast dig geografiskt.

Vem kan jag kontakta?
Benjamin Örnéus
Kumla Pingst
benjamin@kumlapingst.se
Tel: 019-58 77 52

Josefin Hermansson
Fylstakyrkan
josefin.hermansson@fylstakyrkan.se
Tel: 0702-737997

David Axelsson
Betaniakyrkan Åbytorp
david@betaniakyrkan.nu
Tel: 0708-561535

information

För vem
Alla som går i 8:an eller 9:an. Inga förkunskaper krävs!

När
Onsdagar kl 15.30 – 17.30

ANMÄLan är stängd