Lördag

20.00  Böckernas Bok
20.20  Kristen sång

Sista lördagen i månaden:
21.00  Karin är nyfiken på… 

Söndag

09.00  Böckernas Bok
09.20  Kristen sång
10.00  Gudstjänst (se tablå nedan)

Gudstjänster


Söndagar på Radio 94,3 eller på http://radio943.se/webbradio

Udda veckor Pingstkyrkan

     10.00   Musik inför gudstjänsten
     10.30   Gudstjänst

Jämna veckor Fylstakyrkan

     10.00   Gudstjänst

Avvikande veckor

     v.21 10.00 Gudstjänst från Fylstakyrkan

     v. 22 10.00 Musik inför Gudstjänst från Pingstkyrkan
     v. 22 10.00 Gudstjänst från Pingstkyrkan

Böckernas Bok

I böckernas bok läser Anders Wester ur Bibeln. För att det ska bli mera lättlyssnat så spelas instrumental musik som bryter av högläsningen och så har det varit sedan starten 1992. Programmet är alltså drygt 30 år & under dessa år har det även lästs ur olika översättningar. För Anders är Bibeln en mycket viktig bok och han hoppas att lyssnarna ska upptäcka det också.


Kristen sång

Det varierar mellan programledare & musikstil i Kristen sång då det är nästan lika många programledare som antalet program. Några programledare är återkommande & ansvarar för flera avsnitt per säsong. En av programledarna har spelat in 100 avsnitt & några närmar sig.

Här kan du få höra både äldre & nyare sånger i olika stilar som exempel gospel & country med mera. Det som är den gemensamma nämnaren för alla avsnitt & all musik är Jesus.


Karin är nyfiken på . . .

Detta är programmet för dig som gillar att höra om saker & personer som du själv inte vet så mycket om. Programmet har varit nyfiken på pastorer, fertilitet, politiker, bärgarna bland mycket annat.

Programledare är Karin Halleby som i många år var tekniker åt programmen som sänds från kyrkans studio innan hon sadlade om till programledare. Hon älskar nerven som blir i direktsändning & sänder därför största delen av sina program direkt från kyrkans studio. En gång per säsong försöker Karin ha ett musikspecial där en musiker eller band bjuds in och programmet flyttar ner från studion till kyrksalen så att du kan få lyssna på programmet på plats.

På grund av upphovsrätt så är det bara ”Karin är nyfiken på” som kan läggas upp för lyssning i efterhand via församlingens YouTube-kanal. 


Övrigt om radion

Pingstförsamlingen har en egen studio med senaste datortekniken till hjälp. Studion är direkt länkad till en sändare på Kvarntorpshögen som når stora delar av Närke. Varje vecka produceras fem timmar radio med direktsända gudstjänster, kristen sång och musik m.m.

Då närradion infördes i Sverige var Kumla bland de första som fick möjlighet att använda det nya mediet. I en provisorisk studio under läktaren i kyrkan genomfördes premiärsändningen den 14 maj 1979. Entusiasmen var stor och församlingen hade tillgång till många engagerade producenter och tekniker.

Närradioverksamheten har under alla år varit en väsentlig del i församlingens möjlighet att nå ut med sitt budskap utanför kyrkväggarna, men också en källa till glädje och service för dem som inte har möjlighet att ta sig till kyrkan.