Guds ljus skingrar det djupaste mörkret

Novembermörkrets våta, tunga, kompakta och kyliga dimma som omger mig når inte in i min själ då ljuset som finns inom mig övervinner mörkret. Det är verkligen en Guds nåd att få känna hur den helige Andes närvaro fyller mitt inre dag efter dag. Inte en dag under mitt 51-åriga liv har Gud någonsin svikit mig. Han har alltid varit trofast. När jag nu denna kväll sitter i fåtöljen och läser Daniel Alms nya bok: ”tungotal, tänkande, tjänande” kom jag att tänka på den tid i mitt liv, snart fem år sedan, då jag verkligen fick erfara att den helige Ande var min hjälpare.

Ett par månader efter min fru Maries död vaknade jag på nätterna under flera veckors tid, natt efter natt, av att jag hörde mig själv tala i tungor (ett bönespråk som Guds helige Ande ger). Mitt i sorgens kval och mörker var Gud så påtagligt nära mig. Under dessa nätter när jag vaknade av mitt eget tungotal, kom bibelord till mig, lovsånger och t.o.m. predikningar.

Livet med Jesus är på riktigt. Det är inte bara en lära, det är ett liv. Samma Ande som svävande över vattnet när Gud skapade himmel och jord, samma Ande som på tredje dagen uppväckte Jesus från de döda, har fyllt mitt inre. Du kan också få uppleva hur Gud flyttar in i ditt liv, att Jesus förlåter dig din synd och befriar dig från all skam. Frälsningen är något som erbjuds varje människa.