Med god eftersmak!

Med god eftersmak!

Några dagar har nu gått sedan vår ungdomskonferens Wake Up på Folkets Hus och jag sitter på kontoret och försöker insupa vad som hänt. Det är alltid en typ av tom känsla efter en sån här helg. Så konstigt att något man jobbat för och med under en så lång tid plötsligt är över. Men även om det finns en känsla av tomhet så är känslan av glädje och tacksamhet större. För vilken helg vi hade, över all förväntan på alla sätt!

När vi beslutade att vi skulle ha konferensen på Folkets Hus spände vi verkligen bågen och gick i tro. Vi visste att vi var beroende av Gud men också av hela församlingen för att få det här att fungera. Och vad jag upplevt både i alla förberedelser och under helgen som varit är just hur både Gud och ni (församlingen) funnits där. I alla möten under helgen har det varit en stark Gudsnärvaro och många unga människor fick möta Jesus, en del för första gången, andra fick ta nya beslut i sitt lärjungaskap. Ca 90 ungdomar var anmälda till hela helgen och över 150 personer var med på kvällsmötena, det tackar jag Gud för! För bara en månad sedan hade vi 40 anmälda och jag kan säga att jag hade inte tro för att vi skulle bli så många, vad fel jag hade. Gud har för mig visat den här helgen att när vi vågar göra det som vi inte klarar av i vår egen kraft så bistår han oss och visar hur mäktig och trofast han är. Jag vet att ungdomar har fått möta Honom under helgen och jag ser med spänning och förväntan fram emot efterarbetet som nu väntar. Jag tror nämligen att vi kommer att få döpa människor och börja träna nya lärjungar som ett resultat av Wake Up.

Som jag skrivit så har jag och alla ungdomar med mig upplevt ett starkt stöd från hela församlingen i detta arbete. Jag vill uttrycka ett stort tack från oss alla för det. Vi hade inte klarat det här utan hela församlingens stöd och hjälp. Tack alla ni som var med och bad och uppmuntrade oss inför och under konferensen. Tack alla ni som fanns med på plats som värdar, vakter, matlagare, förebedjare, caféfolk, ni som bakat, städat mm. Jag hoppas ni förstår hur mycket er insats betytt för oss och att det bidrog till att helgen blev så bra som den blev, ni är fantastiska!

Jag är otroligt tacksam och stolt över att få vara en del av och tjäna i den här församlingen och jag ser med förväntan fram emot vad Gud kommer leda oss in i framöver. Jag tror att Gud vill göra större saker i Kumla, inte bara i den unga generationen, utan i alla. Jag tror att när vi alla kommer tillsammans som en familj i församlingen, precis som på Wake Up, kommer vi få se Guds rike utbredas och nya människor komma till tro.

Så avslutningsvis vill jag säga att det är med en härlig eftersmak som jag skriver dessa rader och önskar att ni alla förstår hur tacksam jag och ungdomarna med mig är för helgen som varit. Och tack än en gång för allt stöd och all hjälp!

/Malin