Livet som pastor

Jag har varit pastor i ca 25 år. I Kumla bara knappt 3 månader. När jag ser tillbaka så slås jag av hur oerhört fort tiden går. Jag kan konstatera att jag stortrivs med att vara pastor. Att vara pastor är för min del inte i första hand att utöva ett yrke. Det handlar om något större. Gud har berört mig, hela mitt liv. Jag har blivit drabbad av en kallelse, och då inte i första hand till att vara en pastor utan till att följa Jesus och att gå i hans fotspår.

När jag som tonåring funderade och bad om min framtid så växte i mig en längtan om att få tjäna Gud på ett speciellt sätt, och för min del så kände jag starkt att detta var det som Gud hade tänkt med mitt liv. Min vardag som pastor är verkligen varierande och mångfacetterad på många olika sätt och den ena dagen är inte lik den andra. Det främsta privilegiet i min tjänst är att jag förväntas ta mycket tid i anspråk på att umgås med Gud och att möta människor. Att jag sedan får vara pastor i Pingstförsamlingen Kumla med så många fantastiska människor som älskar Gud och som drivs av samma passion, hjärta och vilja om att se Kumla bli berört av Guds kärlek och Hans förvandlande kraft, det är helt fantastiskt

/Tomas